Tento jednoduchý recept je hotový za menej ako 30 minút. Navyše počas toho ako sa karfiol upečie môžete pripraviť prílohy, prestrieť stôl, umyť riad, čokoľvek, čo potrebujete, aby ste boli pripravení sadnúť si, keď budú tacos hotové. Je to perfektné zdravé jedlo na každý deň.
Suroviny
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
- 1/2 lyžičky agáve
- 1 lyžica paradajkovej pasty
- 1 lyžička čili prášku
- 1/2 lyžičky mletého koriandra
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1/8 lyžičky kajenského korenia
- kuchynská soľ
- 1 stredne veľký karfiol
- 8 malých tortíll
- pikantný šalát Taco
- koriander, na podávanie
Postup
- Rúru rozohrejte na 200 °C.
- Vo veľkej miske vyšľahajte olej, limetkovú šťavu a med. Vmiešajte paradajkový pretlak a potom korenie a 1/2 lyžičky soli.
- Pridajte očistený karfiol rozobraný na ružičky a premiešajte ho.
- Rozložte ho na plech s okrajmi a pečte, kým nezíska zlatohnedú farbu a nezmäkne, 18 až 22 minút.
- Karfiol ukladajte do tortily a na vrch dajte šalát.
- Podávajte s kolieskami limetky a koriandrom.