Túto farebnú jarnú polievku plnú zdravej zeleniny ako je mrkva, pór a špargľa, pripravíte za 20 minút.

Suroviny

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 stredne veľké mrkvy (nakrájané)
  • 1 stredne veľký pór (nakrájaný na tenké plátky)
  • 8 vetvičiek čerstvého tymianu
  • 3 veľké červené zemiaky (nakrájané)
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 zväzok špargle (nakrájaný na plátky)
  • 1 plechovka fazule
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého kôpru

Postup

  1. V hrnci zohrejte 2 lyžice olivového oleja na strednom stupni. Pridajte mrkvu, pór, čerstvý zväzok tymianu a 1/4 lyžičky soli. Za stáleho miešania varte 8 minút.
  2. Pridajte nakrájané červené zemiaky a zeleninový vývar.
  3. Čiastočne prikryte a zahrejte do varu. Znížte teplotu na mierny ohrev. Varte 25 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú.
  4. Pridajte nakrájanú špargľu a varte 3 minúty, alebo kým nezmäkne.
  5. Vyberte zväzok tymianu. Vmiešajte fazuľu, čerstvý kôpor, 1/4 lyžičky soli a 1/2 lyžičky korenia.

TIP: Pri krájaní špargle nechajte stonky spojené gumičkou. Konce orežte a zvyšok stonky nakrájajte niekoľkými rýchlymi ťahmi.

IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang