Túto farebnú jarnú polievku plnú zdravej zeleniny ako je mrkva, pór a špargľa, pripravíte za 20 minút.
Suroviny
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 stredne veľké mrkvy (nakrájané)
- 1 stredne veľký pór (nakrájaný na tenké plátky)
- 8 vetvičiek čerstvého tymianu
- 3 veľké červené zemiaky (nakrájané)
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 zväzok špargle (nakrájaný na plátky)
- 1 plechovka fazule
- 2 lyžice nasekaného čerstvého kôpru
Postup
- V hrnci zohrejte 2 lyžice olivového oleja na strednom stupni. Pridajte mrkvu, pór, čerstvý zväzok tymianu a 1/4 lyžičky soli. Za stáleho miešania varte 8 minút.
- Pridajte nakrájané červené zemiaky a zeleninový vývar.
- Čiastočne prikryte a zahrejte do varu. Znížte teplotu na mierny ohrev. Varte 25 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú.
- Pridajte nakrájanú špargľu a varte 3 minúty, alebo kým nezmäkne.
- Vyberte zväzok tymianu. Vmiešajte fazuľu, čerstvý kôpor, 1/4 lyžičky soli a 1/2 lyžičky korenia.
TIP: Pri krájaní špargle nechajte stonky spojené gumičkou. Konce orežte a zvyšok stonky nakrájajte niekoľkými rýchlymi ťahmi.