Vyprážané tofu dodá tejto vegánskej miske z quinoy plnenej uhorkami a kešu chrumkavosť a výraznú chuť.
Suroviny
- 400 g extra pevného tofu
- 1/2 malej červenej cibule nakrájanej na veľmi tenké plátky
- 1/4 šálky červeného vínneho octu
- 1/4 lyžičky thajskej sladkej chilli omáčky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 uhorka bez semienok (nakrájaná)
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžica quinoy (uvarená)
- 2 lyžice pražených polovičiek kešu
- petržlenové listy na ozdobu
Postup
- Tofu nakrájajte na plátky hrubé 0,5 cm. Položte ho na dosku na krájanie medzi papierové utierky, navrch položte plech na pečenie. Navrch položte veľkú plechovku alebo iné závažie a nechajte stáť 10 minút.
- Červenú cibuľu namočte do studenej vody.
- Rozšľahajte červený vínny ocot a thajskú sladkú chilli omáčku, olivový olej a 1/4 čajovej lyžičky soli.
- Cibuľu osušte a vmiešajte do nálevu spolu s uhorkou.
- Tofu z oboch strán posypte kukuričným škrobom.
- V panvici rozohrejte rastlinný olej na stredne vysokej teplote, kým sa nerozpáli. Opatrne pridajte tofu. Smažte ho do zlatohneda, 2 až 3 minúty z každej strany. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
- Uvarenú quinou rozdeľte do 4 misiek. Na každú dajte šalát, opražené polovičky kešu, lístky petržlenu a tofu.