Chrumkavá tofu miska – recept

Bezlepkové veganskéHlavné jedláVegánske recepty

Vyprážané tofu dodá tejto vegánskej miske z quinoy plnenej uhorkami a kešu chrumkavosť a výraznú chuť.

Suroviny

  • 400 g extra pevného tofu
  • 1/2 malej červenej cibule nakrájanej na veľmi tenké plátky
  • 1/4 šálky červeného vínneho octu
  • 1/4 lyžičky thajskej sladkej chilli omáčky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 uhorka bez semienok (nakrájaná)
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica quinoy (uvarená)
  • 2 lyžice pražených polovičiek kešu
  • petržlenové listy na ozdobu

Postup

  1. Tofu nakrájajte na plátky hrubé 0,5 cm. Položte ho na dosku na krájanie medzi papierové utierky, navrch položte plech na pečenie. Navrch položte veľkú plechovku alebo iné závažie a nechajte stáť 10 minút.
  2. Červenú cibuľu namočte do studenej vody.
  3. Rozšľahajte červený vínny ocot a thajskú sladkú chilli omáčku, olivový olej a 1/4 čajovej lyžičky soli.
  4. Cibuľu osušte a vmiešajte do nálevu spolu s uhorkou.
  5. Tofu z oboch strán posypte kukuričným škrobom.
  6. V panvici rozohrejte rastlinný olej na stredne vysokej teplote, kým sa nerozpáli. Opatrne pridajte tofu. Smažte ho do zlatohneda, 2 až 3 minúty z každej strany. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
  7. Uvarenú quinou rozdeľte do 4 misiek. Na každú dajte šalát, opražené polovičky kešu, lístky petržlenu a tofu.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang