Už nemusíte hľadať bohaté vegánske pečivo plnené čokoládovými lupienkami a dokonale skombinované s pohárom mlieka (mandľového, ovseného, sójového – výber je na vás). Pripravte si ich podľa tohto receptu, navyše z ingrediencií, ktoré zaručene máte doma.
Suroviny
- 2 šálky univerzálnej múky
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1/2 lyžičky kuchynskej soli
- 1/2 šálky hnedého cukru
- 1/2 šálky kryštálového cukru
- 1/2 šálky repkového oleja
- 1/4 šálky vody
- 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
- 1 šálka kúskov horkej sladkej čokolády
- 1 šálka polosladkých čokoládových lupienkov
Postup
- V stredne veľkej miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu a soľ. Primiešajte čokoládu.
- V druhej miske rozdrvte hnedý cukor a uistite sa, že v ňom nie sú hrudky. Pridajte kryštálový cukor, olej, vodu a vanilku a vyšľahajte. Pridajte múku a miešajte, kým sa zmes nespojí (nemali by tam byť žiadne pruhy múky).
- Vyložte 2 plechy na sušienky papierom na pečenie.
- Lyžicou vyklopte dvojcentimetrové kopčeky cesta, ktoré sú od seba vzdialené 2 cm. Dajte na 30 minút do mrazničky.
- Rúru rozohrejte na 190 °C.
- Pečte sušienky, pričom po 6 minútach otočte plechy, kým okraje nie sú zlatohnedé, spolu 9 až 12 minút.
- Nechajte vychladnúť.