Táto jednoduchá tahini omáčka je univerzálna a chutná. Pokvapkajte ňou obilné misy, šaláty, falafel a ďalšie jedlá.
Ingrediencie
- 1/2 šálky tahini
- 1/4 šálky čerstvej citrónovej šťavy
- 6 lyžíc vody, plus ďalšie podľa potreby
- 1 malý strúčik cesnaku, nastrúhaný alebo prelisovaný
- 1/2 lyžičky morskej soli
Postup
- V malej miske zmiešajte tahini, citrónovú šťavu, vodu, cesnak a morskú soľ.
- Podľa chuti dochuťte.
- Ak sa vám zdá tahini omáčka príliš horká, pridajte 1/4 až 1/2 lyžičky javorového sirupu alebo medu, aby ste vyvážili chuť.
- Ak je príliš ostrá, pridajte 1/2 až 1 lyžičku extra panenského olivového oleja na zjemnenie chuti.
- Ak je príliš hustá, pridajte podľa potreby vodu, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.