Tento recept na obľúbené rýchle občerstvenie je úplne vegánsky a úplne neodolateľný. Krémový vegánsky mexický dip a mäsitá šošovica tvoria uspokojivú náplň, zatiaľ čo krátke opečenie na horúcej panvici dodá každému sústu chrumkavosť.
Ak ich chcete pripraviť o niečo rýchlejšie, pripravte si šošovicu vopred a vezmite si na pomoc ďalšie ruky, aby bola príprava hračkou.
Suroviny
Na wrapy
- 8 veľkých múčnych tortill
- vegánsky mexický dip
- guacamole
- drvený šalát
- rozštvrtené cherry paradajky
- rastlinný olej na panvicu
Na náplň
- 2 a 1/2 šálky uvarenej zelenej šošovice (z približne 1 šálky sušenej)
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 1 malá žltá cibuľa (nadrobno nakrájaná)
- 2 strúčiky cesnaku (mleté)
- 3 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 paprička chipotle
- 1 lyžička mletej rasce
- 1/2 lyžičky mletého koriandra
- kuchynská soľ
Postup
- Pripravte šošovicovú náplň: Na veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olej. Pridajte cibuľu a varte ju 6 minút, kým nezmäkne. Pridajte cesnak a varte, kým sa nerozvonia, ďalšiu 1 minútu.
- Pridajte paradajkový pretlak a papriku chipotle a varte, pričom papriku roztláčajte drevenou lyžicou, kým paradajkový pretlak mierne neztmavne. Pridajte rascu a koriander a dochuťte soľou.
- Pridajte šošovicu a ¼ šálky studenej vody. Premiešajte, aby sa spojila, a potom varte za občasného miešania a roztláčania časti šošovice, približne 5 minút.
- Ak je zmes suchá, pridajte po lyžiciach viac vody.
- Pripravte chrumkavé wrapy: Do stredu každej múčnej tortilly pridajte kopček korenenej šošovice a nechajte voľný okraj na preloženie.
- Pokvapkajte mexickým dipom, potrite rovnomernou vrstvou guacamole a na vrch rozložte šalát a paradajky.
- Okraje veľkej tortilly pevne zložte smerom k stredu a vytvorte záhyby. Opatrne obráťte chrumkavé obaly tak, aby záhyby boli na spodnej strane a zostali pohromade.
- Na panvici na miernom ohni rozohrejte tenkú vrstvu oleja. Keď sa olej začne trblietať, pridajte po jednom chrumkavom obale švom nadol a opečte ho dozlatista 3 minúty z každej strany.
- Preneste na tanier a zopakujte to so zvyšnými wrapmi.