Toto zdravé vegánske cestovinové jedlo je hotové za menej ako 20 minút. Je nízkokalorické a bohaté na vlákninu, vitamín C a železo.
Suroviny
- 150 g celozrnných špagiet
- 160 g špargle
- 2 lyžice repkového oleja
- 2 póry (220 g)
- 1 červená paprika
- 1 strúčik cesnaku
- 160 g mrazeného hrášku
- 1 citrón
Postup
- Špagety varte podľa návidu na obale, kým nie sú al dente.
- Posledné 3 minúty pred koncom varenia pridajte k špagetám aj nakrájanú špargľu.
- Medzitým vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte olej, pridajte nakrájaný pór a čili a 5 minút varte. Vmiešajte pretlačený cesnak, hrášok, citrónovú kôru a šťavu z citróna. Varte ešte niekoľko minút.
- Sceďte a pridajte cestoviny do panvice spolu s ¼ hrnčekom vody z cestovín a všetko spolu premiešajte, kým sa dobre nespojí.
- Lyžicou špagety rozdeľte do plytkých misiek a podávajte s plátkami citróna.