Poháre s arašidovým maslom a banánmi – recept

DezertyRaňajkySnacky a predjedláVegánske recepty

Vyskúšajte úžasnú kombináciu arašidového masla a banánu. Vykúzlite s týmto receptom vegánske raňajky z ovsenej kaše, sójového jogurtu a škorice.

Suroviny

  • 300 g ovsenej kaše
  • 2 lyžičky škorice
  • 2 stredne veľké banány
  • 500 g sójového jogurtu
  • 80 g chrumkavého arašidového masla

Postup

  1. Ovsené vločky a škoricu vložte do veľkého hrnca s 1,3 litra vody a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte, kým sa ovsené vločky neuvaria a zmes nezhustne, pričom občas premiešajte.
  2. Vmiešajte nakrájané banány, varte 1 minútu, a potom hrniec stiahnite z ohňa.
  3. Nechajte niekoľko minút vychladnúť a potom vmiešajte 6 lyžic sójového jogurtu.
  4. Do zvyšného jogurtu zašľahajte arašidové maslo, kým sa dobre nespojí.
  5. Polovicu ovsenej zmesi rozdeľte na dno šiestich sklenených pohárov a lyžicou pridajte polovicu orechového jogurtu.
  6. Navrch dajte zvyšok ovsenej zmesi a potom zvyšnú jogurtovú zmes, aby sa vytvorili vrstvy.
  7. Prikryté dezertné poháre vydržia v chladničke až štyri dni.
  8. Pri podávaní posypte trochou škorice.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang