Vyskúšajte úžasnú kombináciu arašidového masla a banánu. Vykúzlite s týmto receptom vegánske raňajky z ovsenej kaše, sójového jogurtu a škorice.
Suroviny
- 300 g ovsenej kaše
- 2 lyžičky škorice
- 2 stredne veľké banány
- 500 g sójového jogurtu
- 80 g chrumkavého arašidového masla
Postup
- Ovsené vločky a škoricu vložte do veľkého hrnca s 1,3 litra vody a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte, kým sa ovsené vločky neuvaria a zmes nezhustne, pričom občas premiešajte.
- Vmiešajte nakrájané banány, varte 1 minútu, a potom hrniec stiahnite z ohňa.
- Nechajte niekoľko minút vychladnúť a potom vmiešajte 6 lyžic sójového jogurtu.
- Do zvyšného jogurtu zašľahajte arašidové maslo, kým sa dobre nespojí.
- Polovicu ovsenej zmesi rozdeľte na dno šiestich sklenených pohárov a lyžicou pridajte polovicu orechového jogurtu.
- Navrch dajte zvyšok ovsenej zmesi a potom zvyšnú jogurtovú zmes, aby sa vytvorili vrstvy.
- Prikryté dezertné poháre vydržia v chladničke až štyri dni.
- Pri podávaní posypte trochou škorice.