Táto dúhová fajita zelenina je veľmi svieža, farebná, pikantná, dymová a dokonale opečená. Skvelo sa hodí k burritu, no môžete si ju vychutnať aj ako hlavné jedlo. Tento recept na zeleninovú fajitu podávaný spolu s tortillami je tiež vynikajúcou rýchlou a jednoduchou večerou.

Suroviny

  • 3 pestrofarebné papriky
  • 3 šampiňóny portobello
  • 1 červená cibuľa
  • 2 lyžice avokádového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ lyžičky chilli
  • ½ lyžičky rasce
  • ½ lyžičky morskej soli
  • pár kvapiek balzamikového octu
  • 2 limetky nakrájané na plátky
  • mleté čierne korenie

Na servírovanie

  • 8 ks múčne alebo kukuričné placky
  • guacamole alebo plátky avokáda s limetkou
  • papričky jalapeños
  • nakrájané paradajky alebo Pico de Gallo
  • koriander
  • salsa omáčka

Postup

  1. Rozohrejte rúru v režime gril na strednú teplotu a vložte doň liatinovú alebo grilovaciu panvicu.
  2. Papriky zbavte stopiek a nakrájajte na pásiky. Poukladajte na tácku.
  3. Očistite huby, nakrájajte cibuľu a dajte ich na samostatný tanier s okrajom.
  4. V malej miske vyšľahajte avokádový olej, cesnak, chilli, rascu, soľ a niekoľko mletých paprík.
  5. Papriky pokvapkajte 1 polievkovou lyžicou zmesi a premiešajte.
  6. Zvyšnou marinádou pokvapkajte šampiňóny a cibuľu. Huby pokvapkajte trochou balzamikového octu a rukami ich obaľte z oboch strán.
  7. Papriky grilujte na liatinovej panvici 8 až 10 minút, občas ich premiešajte, kým nie sú spálené a mäkké.
  8. Osobitne grilujte huby a cibuľové plátky asi 4 minúty z každej strany.
  9. Všetko odstráňte z grilu a liatinovú panvicu vyberte pomocou chňapky.
  10. Na papriky vytlačte šťavu z ½ limetky a podľa chuti ich dochuťte soľou, korením a ďalším chilli.
  11. Nakrájajte šampiňóny na pásiky a položte ich na servírovaciu misu. Cibuľu a papriky tiež preložte na servírovaciu misu.
  12. Podávajte s tortillami, guacamole, jalapeños, paradajkami, koriandrom, salsou a zvyšnými limetkami na servírovanie.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang