Nemusíte byť vegán, aby ste si tento recept na vegánsky syr obľúbili. Je krémový, štipľavý a bohatý, s chutnou konzistenciou akú má syrová omáčka z mlieka. Tento vegánsky syr môžete podávať ako dip s tortillovými čipsami alebo čerstvou zeleninou, primiešať ho k cestovinám a pripraviť z neho vegánske makaróny so syrom.

Suroviny

  • ¾ šálky olúpaných a na kocky nakrájaných zemiakov
  • ¾ šálky ošúpaných a na kocky nakrájaných sladkých zemiakov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ¼ šálky surových kešu orieškov
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 2 lyžice lahôdkového droždia
  • ½ lyžičky cibuľového prášku
  • ½ lyžičky morskej soli
  • ¼ šálky extra panenského olivového oleja
  • ¼ šálky vody

Postup

  1. Zemiaky vložte do hrnca a zalejte ich studenou vodou. Pridajte niekoľko štipiek soli. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte odkryté, kým zemiaky nezmäknú, 8 až 12 minút.
  2. Sceďte a presuňte do vysokorýchlostného mixéra spolu s cesnakom, kešu orieškami, jablčným octom, lahôdkovým droždím, cibuľovým práškom, soľou, olivovým olejom a vodou. Rozmixujte dohladka.
  3. Ak chcete pikantný vegánsky syr, pridajte papričky chipotle alebo nakladané papričky jalapeños.
  4. Ak by ste chceli dymovú príchuť, pridajte údenú papriku.
  5. Podávajte s tortillovými čipsami na namáčanie alebo na cestovinách.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang