Vegánska cibuľová polievka je výdatná polievka, ktorá sa pomerne ľahko pripravuje. Táto cibuľová polievka je plná chuti a výživných látok a je skvelým doplnkom každej vegánskej stravy. Ak teda hľadáte chutnú vegánsku polievku, vyskúšajte túto cibuľačku.
Vegánska krémová cibuľová polievka je vynikajúci spôsob, ako si vychutnať krémovú polievku bez mlieka a iných živočíšnych surovín. Táto bohatá a aromatická polievka sa pripravuje z cibule, cesnaku, vegánskeho masla, rastlinného vývaru, rastlinného mlieka a rôznych byliniek a korenín, ako je tymián a bobkový list. Okrem toho sa táto polievka dá ľahko pripraviť bez lepku s použitím bezlepkovej múky a bez sóje s použitím nemliečnej alternatívy mlieka.
Cibuľová polievka
Cibuľová polievka je hrejivá, slaná polievka, obľúbená u mnohých. Cibuľa, ktorá je hlavnou hviezdou polievky, sa zvyčajne pomaly varí na masle alebo oleji, aby vynikla jej sladká a aromatická chuť.
V závislosti od receptu sa môžu pridať aromatické prísady ako cesnak, všeliek pre mladosť či bylinky, ktoré cibuľu zvýraznia. Je to výdatná a upokojujúca polievka, ktorá vás určite zahreje počas chladného zimného dňa.
Krémová cibuľačka
Krémová cibuľačka je bohatá a krémová, v polievke plávajú hrubé kúsky cibule. Vyrába sa karamelizovaním cibule na masle alebo oleji, potom sa pridá zahusťovadlo, ako je múka alebo hustá vegánska smotana, a aromatický vývar.
Tento typ cibuľačky sa zvyčajne podáva s chrumkavým chlebom na namáčanie, čo z nej robí ideálny obed alebo ľahkú večeru. A ak máte radi krémové polievky, mrkvová krémová polievka je ďalším vhodným adeptom na skvelú vegánsku večeru.
Francúzska cibuľačka
Vegánska francúzska cibuľačka je klasické a obľúbené jedlo. Zvyčajne sa pripravuje zo zeleninového vývaru, karamelizovanej cibule a bublinkovej vrstvy syra a krutónov na vrchu, je to výdatná a chutná polievka.
Táto pikantná polievka sa varí dlho a pomaly, čím sa chuť cibule spojí s bohatým vývarom. A nezabudnite na chrumkavý chlieb, aby ste tak do seba nasali všetky chute.
Vegánska cibuľová polievka – recept
Táto vegánska cibuľová polievka je dokonalým jedlom na chladný večer. Vyrába sa z čerstvej cibule, hubového vývaru a aromatických korenín, čo prináša lahodný a pikantný zážitok.
Túto vegánsku polievku si môžete vychutnať ako hlavný chod alebo ako prílohu k väčšiemu jedlu. Kombinácia aromatických ingrediencií vytvára polievku, ktorá bude chutiť každému.
Ingrediencie na cibuľovú polievku
- 4 veľké cibule nakrájané na tenké plátky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 2 lyžice čerstvých tymiánových listov
- 2 lyžičky sušeného oregana
- 8 šálok hubového vývaru
- 2 bobkové listy
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1 lyžička morskej soli
- 2 lyžice vegánskeho červeného vína
- 1 lyžica balzamikového octu
- 1 lyžica vegánskej miso pasty
Postup na cibuľovú polievku
- Najprv vo veľkom hrnci na miernom ohni zohrejte olivový olej.
- Pridajte cibuľu, cesnak, tymián a oregano. Varte, kým cibuľa nezačne získavať zlatohnedú farbu, približne 10-12 minút.
- Pridajte hubový vývar, bobkové listy, korenie, soľ, vegánske červené víno a balzamikový ocot. Priveďte do varu a znížte teplotu na minimum. Nechajte variť 15 minút.
- Odstavte z ohňa a vmiešajte vegánsku miso pastu. Podávajte teplé.
Cibuľová polievka so zemiakmi – recept
Tento lahodný vegánsky recept na cibuľovú polievku so zemiakmi je dokonalou prílohou ku každému jedlu. Bohatá, upokojujúca chuť cibule a zemiakov určite poteší aj tých najvyberavejších.
Vďaka použitiu výživných ingrediencií, ako je cibuľa, zemiaky a lahôdkové droždie, je táto polievka skvelou voľbou na výdatné a zdravé jedlo. Vychutnajte si túto upokojujúcu polievku počas chladných dní alebo kedykoľvek, keď potrebujete výdatnú a teplú misku dobroty.
Ingrediencie na cibuľovú polievku so zemiakmi
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 cibule nakrájané nadrobno
- 3 strúčiky cesnaku, mleté
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 veľký zemiak, ošúpaný a nakrájaný na kocky
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
- 2 lyžice lahôdkového droždia
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup na cibuľovú polievku so zemiakmi
- Najprv vo veľkom hrnci na miernom ohni zohrejte olivový olej.
- Pridajte cibuľu a cesnak a za občasného miešania varte, kým cibuľa nie je priesvitná a nezmäkne, približne 3 minúty.
- Pridajte zeleninový vývar, zemiaky, tymián a petržlenovú vňať a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte asi 15 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú.
- Pridajte lahôdkové droždie a dochuťte soľou a čiernym korením.
- Naberte do misiek a vychutnajte si.
Cibuľová polievka krémová – recept
Tento vegánsky recept na cibuľovú krémovú polievku je chutný a čoskoro sa stane vaším obľúbeným. Vďaka kombinácii aromatickej cibule, krémovej vegánskej smotany a aromatických látok táto polievka určite poteší vaše chuťové poháriky. Je to jednoduchý a zdravý recept, ktorý sa výborne hodí aj na obed alebo večeru.
Ingrediencie na krémovú cibuľovú polievku
- 2 veľké cibule nakrájané na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 1 lyžička olivového oleja
- 3 šálky zeleninového vývaru
- 1/4 lyžičky sušeného tymiánu
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
- 1/2 šálky vegánskej smotany
- nasekaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup na krémovú cibuľovú polievku
- Najprv vo veľkom hrnci alebo holandskej rúre rozohrejte olej na miernom ohni.
- Pridajte cibuľu a cesnak a za občasného miešania varte 5 minút, kým nezmäknú a nezavonia.
- Pridajte vývar, tymián, soľ a korenie. Priveďte do varu.
- Znížte teplotu a varte 15 minút.
- Odstavte hrniec z ohňa a polievku opatrne preložte do mixéra.
- Rozmixujte ju do hladka.
- Vráťte polievku do hrnca a znovu ju zohrejte na miernom ohni.
- Postupne pridávajte vegánsku smotanu a počas pridávania miešajte.
- Varte 5 minút, alebo kým sa neprehreje.
- Podávajte ozdobené čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Francúzska cibuľová polievka – recept
Tento vegánsky recept na francúzsku cibuľovú polievku je ideálny na chladný večer. Je nabitá chuťou, bez syra a smotany. Zmes cibule, cesnaku, zeleninového vývaru a byliniek vás prinúti brať si misku za miskou. Podávajte s opečenými chrumkavými krutónmi, aby ste si vychutnali to najlepšie jedlo.
Ingrediencie na francúzsku cibuľovú polievku
- 4 lyžice olivového oleja
- 3 veľké žlté cibule nakrájané na tenké plátky
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 8 šálok vegánskeho zeleninového vývaru
- 2 lyžice čerstvého tymiánu, nasekané
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
- 1 bobkový list
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- chrumkavé krutóny (voliteľné)
Postup na francúzsku cibuľovú polievku
- Vo veľkom hrnci na strednom ohni zohrejte olej.
- Pridajte cibuľu a cesnak a za občasného miešania varte 10 minút.
- Zvýšte teplotu na stredne vysokú a pokračujte vo varení ďalších 10 minút, alebo kým cibuľa nezmäkne a ľahko nezhnedne.
- Pridajte zeleninový vývar, tymián, petržlenovú vňať, bobkový list, soľ a korenie.
- Priveďte do varu, potom znížte teplotu na minimum a varte 20 minút.
- Vyberte bobkový list a zlikvidujte ho.
- Polievku podávajte teplú, podľa potreby posypanú krutónmi.
Francúzska polievka recept
Táto vegánska francúzska polievka je ideálnou voľbou na dni, keď potrebujete teplé a upokojujúce jedlo. Je plná chuti a neobsahuje žiadne živočíšne produkty, takže si na nej pochutia rovnako vegáni a vegetariáni.
Kombinácia zeleniny, byliniek a korenín robí z tejto polievky lahodnú a výživnú pochúťku. Navyše sa ľahko pripravuje a príprava vám zaberie len pár minút.
Ingrediencie na francúzsku polievku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 1 mrkva nakrájaná na kocky
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kocky
- 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1/4 lyžičky morskej soli
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálka uvarenej šošovice
- 2 šálky paradajok nakrájaných na kocky
- 1 šálka zemiakov nakrájaných na kocky
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekanej
Postup na francúzsku polievku
- Vo veľkom hrnci na miernom ohni rozohrejte olej.
- Pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler, tymián, čierne korenie a soľ. Varte asi 5 minút, kým zelenina nezačne mäknúť.
- Pridajte vývar, šošovicu, paradajky, zemiaky a paradajkový pretlak. Priveďte do varu a za občasného miešania varte 10-15 minút.
- Keď sú zemiaky a šošovica mäkké, pridajte petržlenovú vňať.
- Podávajte teplé s posýpkou čerstvých byliniek (voliteľné).
Vegánska cibuľová polievka je neuveriteľne chutný a zdravý spôsob, ako si vychutnať klasickú obľúbenú polievku. Nielenže sa ľahko pripravuje, ale je plná výživnej zeleniny a zdravých tukov pre zdravé srdce.
Jej pikantná chuť a krémová konzistencia z nej robia ideálne jedlo pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť živočíšnym produktom, zatiaľ čo výrazná chuť a výdatná konzistencia z nej robia ideálneho spoločníka na chladný zimný večer. Vegánska cibuľová polievka je chutné a výživné jedlo, ktoré určite poteší všetkých.