Tieto karfiolové krídla z karfiolu sú neodolateľnou prílohou alebo občerstvením pre hostí. Majú lahodné chrumkavé okraje a úžasnú pikantnú, štipľavú chuť.
Ingrediencie
- ⅔ šálky hladkej múky
- ¼ šálky kukuričného škrobu
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 1 lyžička papriky
- ½ lyžičky morskej soli
- ¾ šálky vody
- 1 hlava karfiolu, rozobratá na veľké ružičky
- buffalo omáčka, na potretie
- vegánsky dresing, na namáčanie, voliteľné
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C a vyložte dva veľké plechy papierom na pečenie.
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, kukuričný škrob, cesnakový prášok, cibuľový prášok, papriku a soľ.
- Pridajte vodu a šľahajte do hladka. Pridajte karfiol a premiešajte, aby sa obalil.
- Ružičky karfiolu vyberte z cesta a nechajte prebytočné cesto odkvapkať späť do misy. Rozložte ho v jednej vrstve na pripravené plechy a pečte 10 minút.
- Pomocou špachtle opatrne obráťte ružičky. Pečte ďalších 10 minút a vymieňajte plechy na mriežkach.
- Vyberte karfiol z rúry a potrite ho trochou buffalo omáčky. Pečte ďalších 12 až 15 minút, alebo kým karfiol nie je tmavý a na okrajoch chrumkavý.
- Vyberte z rúry a potrite ďalšou buffalo omáčkou. V prípade potreby podávajte s vegánskym dresingom na namáčanie.