Ako pripraviť mandľové mlieko – recept

Káva a čajeNápojeNealkoholické nápojeSmoothiesVegánske recepty

Príprava domáceho mandľového mlieka sa vždy oplatí. Je krémovejšie a orechovejšie ako komerčné mandľové mlieko a vyrába sa len z dvoch surovín: mandlí a vody. Samotné mlieko je veľmi všestranné. Môžete si ním pokvapkať granolu, pridať ho do latte, rozmixovať do smoothie alebo ho použiť do svojho obľúbeného pečiva.

Suroviny

  • 1 šálka surových mandlí (namočených cez noc)
  • 3 a ½ šálky filtrovanej vody
  • 2 lyžice javorového sirupu (voliteľné sladidlo)
  • 1 lyžička čistého vanilkového extraktu (voliteľné)

Postup

  1. Mandle a vodu zmiešajte v mixéri a mixujte 30 sekúnd až 1 minútu, kým nevznikne krémová hmota.
  2. Pripravte si sklenenú fľašu na hotové mandľové mlieko.
  3. Hotové mandľové mlieko preceďte cez sitko a gázu do misy, pričom z neho vyžmýkajte čo najviac tekutiny.
  4. V prípade potreby pridajte javorový sirup a vanilku.
  5. Pomocou lievika prelejte mandľové mlieko do pripravenej fľaše.

TIP: Domáce mandľové mlieko použite ihneď alebo ho môžete skladovať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až týždeň. Pri skladovaní sa oddelí. Pred použitím ho len premiešajte alebo pretrepte, aby sa spojilo.

IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang