Tento recept je rastlinnou obmenou klasickej krémovej polevy, takže jej chuť je bohatá, sladká a pikantná. Obzvlášť sa hodí na vegánsky mrkvový koláč a tekvicové tyčinky, ale v skutočnosti chutí skvele takmer na akomkoľvek pečive. Chceli by ste, aby sa vaše muffiny podobali viac na cupcakes? Aj s tým vám pomôže táto vegánska poleva.
Suroviny
- 115 g vegánskeho smotanového syra
- 1 a ½ lyžice vegánskeho masla (mierne zmäknutého)
- 2 šálky preosiateho práškového cukru (prípadne viac pre tuhšiu polevu)
- ⅛ lyžičky čistého vanilkového extraktu
Postup
- Vo veľkej miske vyšľahajte krémový syr a maslo elektrickým mixérom do hladka.
- Pridajte vanilkový a práškový cukor a vymiešajte do hladka.
- Ak máte radšej tuhšiu polevu, pridávajte po 1 lyžici preosiaty práškový cukor, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.