Tento recept na kapustový šalát Cézar bude perfektnou prílohou k akémukoľvek jedlu, vrátane špeciálnych príležitostí. Ak si tento kelový šalát Cézar obložíte chrumkavým cícerom a avokádom nakrájaným na kocky, budete mať skvelý zdravý obed.

Suroviny

  • 1 zväzok kučeravého kelu (zbavený stoniek)
  • 1 lyžička extra panenského olivového oleja
  • morská soľ
  • 5 šálok nakrájaného rímskeho šalátu
  • vegánsky dresing Caesar
  • 1 šálka domácich krutónov
  • vegánsky parmezán
  • pečený cícer (voliteľné)
  • 1 avokádo nakrájané na kocky (voliteľné)

Postup

  1. Kučeravý kel natrhajte na kúsky a vložte do veľkej misy. Pokvapkajte olivovým olejom a posypte štipkou soli. Rukami masírujte listy, kým nezvädnú.
  2. Pridajte rímsku kapustu a premiešajte. Pokvapkajte polovicou dresingu a opäť premiešajte.
  3. Preneste do servírovacej misy a posypte krutónmi a parmezánom. Podľa potreby pridajte ďalší dresing, opečený cícer a avokádo a podávajte.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang