Recept na cuketový brownies

DezertyKoláčikyVegánske recepty

V tomto recepte na cuketový brownies cuketu vôbec nepocítite, rozpustí sa v hutnom čokoládovom cestíčku. Vďaka cukete je tento brownies vláčny a šťavnatý. Ak chcete pripraviť vegánske čokoládové brownies, použite vegánske čokoládové lupienky.

Suroviny

  • 2 lyžice mletého ľanového semienka
  • 5 lyžíc vody
  • 1 a ¼ šálky univerzálnej múky
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • ⅔ šálky kakaového prášku (preosiateho)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky morskej soli
  • ½ šálky rozpusteného kokosového oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky nastrúhanej cukety
  • ½ šálky horkých čokoládových lupienkov
  • vločková morská soľ (nepovinná, na posypanie)

Postup

  1. Rúru predhrejte na 170 °C.
  2. Vymastite 20×20 cm nádobu na pečenie a vyložte ju papierom.
  3. V malej miske zmiešajte ľanové semienka s vodou a nechajte ich 5 minút odstáť, aby zhustli.
  4. V stredne veľkej miske zmiešajte múku, cukor, kakaový prášok, prášok do pečiva a soľ.
  5. Vo veľkej miske vyšľahajte kokosový olej, vanilku a zmes ľanových semienok. Vmiešajte nastrúhanú cuketu.
  6. Suché prísady pridajte k cuketovej zmesi a čo najlepšie premiešajte. Nechajte 1 minútu odpočívať a opäť premiešajte. Zmes bude spočiatku hustá a suchá, ale bude hladšia a vlhkejšia, pretože cuketa uvoľní vlhkosť do cesta. Miešajte, kým nezostanú žiadne suché miesta, a potom pridajte čokoládové lupienky.
  7. Cesto nalejte do pripravenej formy a stierkou uhlaďte vrch. Posypte ďalšími čokoládovými lupienkami a vločkovou morskou soľou, ak ju používate.
  8. Pečte 45 až 50 minút, alebo kým koláčiky nie sú v strede pevné a špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  9. Pred krájaním nechajte aspoň hodinu vychladnúť.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang