Recept na francúzsky toast

Vegánske recepty

Táto jednoduchá vegánska verzia francúzskych toastov sa najlepšie podáva zlatohnedá a potretá javorovým sirupom s čerstvým ovocím. Perfektný rastlinný brunch.

Ingrediencie

  • 3 lyžice javorového sirupu
  • 150 g čučoriedok,černíc, malín alebo iného drobného ovocia
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice mletých mandlí
  • 2 lyžičky škorice
  • 200 ml ovseného alebo ryžového mlieka
  • 1 lyžica zlatého kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 6 plátkov hrubého bieleho chleba
  • hroznový olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Jemne zohrievajte javorový sirup a čučoriedky v hrnci, kým bobule nezačnú pukať a púšťať šťavu, a potom ich odložte na stranu.
  2. V plytkej miske spolu vyšľahajte múku, mandle, škoricu, mlieko a vanilku.
  3. Na panvici rozohrejte trochu oleja.
  4. Namočte plátok chleba do mliečnej zmesi, oklepte z neho prebytočné množstvo a opečte ho z oboch strán, až kým nezhnedne a na okrajoch nechrumká.
  5. Krajce udržujte teplé v rúre pri nízkej teplote, kým budete pripravovať zvyšok chleba.
  6. Podávajte s čučoriedkami a posypané práškovým cukrom.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang