Upečte si jednoduchý vegánsky hrnčekový koláč v mikrovlnnej rúre – môžete ho mať hotový za menej ako 10 minút a uspokojiť tak chuť na jedlo. Podávajte s kopčekom zmrzliny bez mlieka.
Ingrediencie
- 3 lyžice bezmliečneho mlieka (napríklad ovsené mlieko)
- štipka citrónovej kôry
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- 4 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice práškového cukru
- štipka sódy bikarbóny
- 4 čerstvé alebo mrazené maliny
- kokosový krém alebo zmrzlina bez mlieka (na podávanie)
Postup
- Mlieko nalejte do hrnčeka vhodného do mikrovlnnej rúry, pridajte citrónovú kôru a šťavu a nechajte 2-3 minúty odstáť.
- Mlieko by malo byť trochu zrnité, akoby sa rozdelilo.
- Vmiešajte slnečnicový olej, múku, cukor a sódu bikarbónu.
- Vidličkou poriadne vymiešajte do hladka.
- Vsypte maliny a ohrievajte ich v mikrovlnnej rúre na najvyššom stupni 1 minútu a 30 sekúnd, alebo kým sa nenafúknu a nerozvaria.
- Podávajte s kokosovým krémom alebo kopčekom zmrzliny bez mlieka, ak máte radi.