Vyskúšajte túto bezmliečnu rastlinnú obmenu klasickej polievky z póru a zemiakov. Ideálna na obed alebo ako predjedlo, posypte ju nasekanou pažítkou a vychutnajte si ju s chrumkavým chlebom.
Ingrediencie
- 1 lyžica repkového oleja, plus kvapka na podávanie
- 2 veľké strúčiky cesnaku, nasekané
- 500 g póru nakrájaného na tenké plátky
- 500 g zemiakov nakrájaných na kocky
- 500 ml vegánskeho zeleninového vývaru pripraveného z 1 a 1/2 lyžičky bujónového prášku
- 500 ml nesladeného mandľového mlieka
- nasekaná pažítka a chlieb na podávanie
Postup
- Vo veľkom hrnci na strednom ohni rozohrejte olej a za stáleho miešania na ňom orestujte cesnak a pór, kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte zemiaky a vývar, potom prikryte a varte 15 minút, kým pór a zemiaky nezmäknú.
- Prilejte mandľové mlieko, odstavte z ohňa a rozmixujte ručným mixérom na takmer hladkú zmes s mierne kašovitou štruktúrou. Alebo, ak chcete, mixujte úplne do hladka.
- V prípade potreby zohrejte na miernom ohni, potom naberte do misiek, posypte pažítkou, pokvapkajte trochou oleja a podávajte s chlebom, ak máte radi.
- Môže sa zamraziť až na tri mesiace.