Recept na zemiakovú polievku s pórom

Vegánske recepty

Vyskúšajte túto bezmliečnu rastlinnú obmenu klasickej polievky z póru a zemiakov. Ideálna na obed alebo ako predjedlo, posypte ju nasekanou pažítkou a vychutnajte si ju s chrumkavým chlebom.

Ingrediencie

  • 1 lyžica repkového oleja, plus kvapka na podávanie
  • 2 veľké strúčiky cesnaku, nasekané
  • 500 g póru nakrájaného na tenké plátky
  • 500 g zemiakov nakrájaných na kocky
  • 500 ml vegánskeho zeleninového vývaru pripraveného z 1 a 1/2 lyžičky bujónového prášku
  • 500 ml nesladeného mandľového mlieka
  • nasekaná pažítka a chlieb na podávanie

Postup

  1. Vo veľkom hrnci na strednom ohni rozohrejte olej a za stáleho miešania na ňom orestujte cesnak a pór, kým zelenina nezmäkne.
  2. Pridajte zemiaky a vývar, potom prikryte a varte 15 minút, kým pór a zemiaky nezmäknú.
  3. Prilejte mandľové mlieko, odstavte z ohňa a rozmixujte ručným mixérom na takmer hladkú zmes s mierne kašovitou štruktúrou. Alebo, ak chcete, mixujte úplne do hladka.
  4. V prípade potreby zohrejte na miernom ohni, potom naberte do misiek, posypte pažítkou, pokvapkajte trochou oleja a podávajte s chlebom, ak máte radi.
  5. Môže sa zamraziť až na tri mesiace.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang