Recept na vegánsku horúcu čokoládu

Vegánske recepty

Na prípravu poriadne krémovej horúcej čokolády použite ovsené mlieko. Ak ju máte radšej sladšiu, skúste ju doplniť javorovým sirupom, prípadne pridajte trochu korenia alebo vegánske marshmallows.

Ingrediencie

  • 500 ml ovseného mlieka
  • 100 g vegánskej horkej čokolády, jemne nasekanej, plus kúsok nastrúhanej čokolády na podávanie
  • 1 malá tyčinka škorice (nepovinné)
  • 2 rozdrvené kardamónové struky (nepovinné)
  • 1/2 lyžice javorového sirupu (nepovinné)
  • vegánske marshmallow, na podávanie

Postup

  1. Všetky prísady okrem marshmallows, ak ich použijete, zohrievajte v malom hrnci na miernom ohni za častého miešania, kým sa čokoláda nerozpustí.
  2. Ak používate celé korenie, vyberte ho a zbavte sa ho pomocou dierkovanej lyžice.
  3. Rozdeľte horúcu čokoládu do dvoch hrnčekov a na vrch dajte vegánske marshmallows, ak ich používate, a extra strúhanú čokoládu.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang