Recept na omáčku na pizzu

Vegánske recepty

Bohatú paradajkovú omáčku na pizzu dosiahnete varením na miernom ohni, kým nezhustne a nezíska lesklú konzistenciu. Ľahko sa pripravuje a je ideálna na pizzový večer.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa, nadrobno nakrájaná
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
  • 2 x 400 g plechovky nakrájaných paradajok
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice sušeného oregana
  • 2 lyžičky hnedého cukru
  • 1 malý zväzok bazalky, jemne nasekaný

Postup

  1. V hrnci na miernom ohni zohrejte olej a pridajte cibuľu spolu s veľkou štipkou soli.
  2. Jemne smažte 12-15 minút alebo kým cibuľa nezmäkne a nie je priesvitná.
  3. Pridajte cesnak a smažte ďalšiu minútu.
  4. Pridajte paradajky a pretlak spolu s bobkovým listom, oreganom a cukrom.
  5. Priveďte do varu a znížte teplotu.
  6. Prikryté varte 30-35 minút alebo kým nezhustne a nezredukuje sa.
  7. Dochuťte.
  8. Ak chcete naozaj hladkú omáčku, rozmixujte ju tyčovým mixérom, inak ju nechajte tak, ako je.
  9. Do omáčky vmiešajte bazalku.
  10. Omáčka pokryje 4-6 veľkých pizzových základov.
  11. Dobre sa uchováva v chladničke 1 týždeň alebo v nádobe v mrazničke.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang