Recept ako pripraviť tortily

Vegánske recepty

Zabudnite na tortilly kúpené v obchode a vyskúšajte domáce tortilly. Vydržia vám dva dni alebo ich môžete zamraziť a použiť neskôr. Sú ideálne na wrapy.

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky a trochu viac na posypanie
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1/2 lyžičky jemnej soli

Postup

  1. V miske zmiešajte múku, rastlinný olej a soľ.
  2. Zalejte 150 ml teplej vody a miesením zmes spojte.
  3. Vyberte ju z misy a na ľahko pomúčenej pracovnej ploche ju hneťte približne 5 minút, kým nevznikne mäkká a hladká guľa cesta.
  4. Pred rozvaľkaním ho prikryte čistou utierkou a nechajte odpočívať aspoň 15 minút.
  5. Cesto rozdeľte na 6 rovnakých častí (každá asi 75 g).
  6. Každú guľku cesta rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche čo najtenšie.
  7. Mali by vzniknúť kolieska široké asi 20 cm a hrubé 2 mm.
  8. Rozpáľte veľkú panvicu na stredne silnom ohni.
  9. Tortilly opekajte 1-2 minúty z každej strany, kým nie sú zlatohnedé a opečené.
  10. Zabaľte ich do fólie a prikryte utierkou, aby sa udržali v teple, zatiaľ čo budete variť zvyšok.
  11. Dobre zabalené vydržia dva dni alebo ich môžete vychladiť, zabaliť a zamraziť až na tri mesiace.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang