Recept na polievku z póru, hrášku a žeruchy

PolievkyVegánske recepty

Do tejto žiarivo zelenej polievky s pórom, hráškom a žeruchou sa zmestí veľa dobrôt. Je chutná a zdravá, má nízky obsah kalórií aj tuku.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja, plus kvapka na podávanie
  • 2 póry nakrájané nadrobno
  • 4 malé strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • horúci zeleninový vývar
  • 80 g žeruchy
  • 400 g mrazeného hrášku
  • 1/2 citróna, zbaveného kôry a šťavy
  • petržlenová vňať, nadrobno nasekaná
  • 1 lyžica crème fraîche alebo crème fraîche bez mlieka
  • chrumkavý chlieb na podávanie (nepovinné)

Postup

  1. Vo veľkom hrnci na strednom ohni rozohrejte olej.
  2. Pridajte pór a cesnak a smažte 7-10 minút alebo kým nezmäkne a nezpriehľadnie.
  3. Zalejte horúcim vývarom a varte 5-10 minút.
  4. Vmiešajte žeruchu, niekoľko listov si nechajte na ozdobu, potom hrášok a varte 5 minút, kým nezvädne.
  5. Pomocou ručného mixéra alebo kuchynského robota ju rozmixujte do hladka.
  6. Vmiešajte citrónovú šťavu a kôru a podľa chuti dochuťte.
  7. Vmiešajte polovicu petržlenovej vňate.
  8. Nalejte do misiek a na vrch dajte zvyšnú petržlenovú vňať, odloženú žeruchu a pokvapkajte olivovým olejom. Premiešajte trochu crème fraîche a podávajte s chrumkavým chlebom, ak máte radi.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang