Premeňte jednoduché predjedlo alebo večeru na rodinnú aktivitu s týmto receptom na letné rolky – ich príprava je zábavná a konzumácia ešte príjemnejšia. Tento základ vietnamskej kuchyne si ľahko pripravíte aj doma, a to pomocou v obchode zakúpených obalov z ryžového papiera, obľúbenej zeleniny a návykovej omáčky.

Ingrediencie:

Na omáčku na namáčanie:

  • 1/4 šálky limetkovej šťavy
  • 2 lyžice mirinu
  • 2 lyžice medu
  • 1 až 2 lyžičky chilli cesnakovej omáčky

Na závitky:

  • 1 balenie ryžových rezancov s hmotnosťou 250 až 300 g
  • 16 obalov z ryžového papiera

Chrumkavá kapustová náplň:

  • fialová kapusta
  • žltá paprika
  • jarná cibuľka
  • mäta

Sladká bazalková náplň:

  • melón
  • uhorka
  • bazalka

Mangovo-avokádová náplň:

  • baby špenát
  • mango
  • avokádo
  • sezamové semienka

Bylinkovo-mrkvová náplň:

  • mrkva
  • červená paprika
  • jarná cibuľka
  • koriander

Postup

  1. V malej miske vyšľahajte limetkovú šťavu, mirin, med a chilli cesnakovú omáčku. Odstavte na servírovanie.
  2. Uvarte ryžové rezance podľa návodu na obale a pripravte jednu alebo všetky možnosti náplne.
  3. Zostavte rolky: Naplňte tanier alebo veľkú misu teplou vodou. Rýchlo ponorte do teplej vody po jednom ryžovom papieri, kým sa nerozvinie, približne 20 sekúnd.
  4. Položte na dosku na krájanie a do stredu naaranžujte časť ryžových rezancov a každú zložku náplne. Strany obalu preložte, aby sa uzavreli. Začnite od spodnej časti, základňu preložte cez náplň a zrolujte, aby sa uzavrela, pričom dávajte pozor, aby ste obal neroztrhli.
  5. Pokračujte v rolovaní, aby ste úplne zabalili náplň. Opakujte so zvyšnými obalmi a náplňami.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang