Recept na karamelizovanú cibuľu

MagazínPrílohySnacky a predjedlá

Zvládnite prípravu sladkej, lepkavej karamelizovanej cibule. Výborne sa hodí do cestovín, quichov alebo na posypanie hamburgerov.

Ingrediencie

Základný recept:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 veľké cibule (červené alebo biele) nakrájané na plátky
  • štipka soli

Chutné prísady:

  • 2 lyžice mäkkého hnedého cukru
  • 1-2 lyžice balzamikového octu

Postup

  1. Vo veľkej hlbokej panvici na miernom ohni rozohrejte olej.
  2. Pridajte cibuľu s veľkou štipkou soli a pomaly varte 30-40 minút. Občas ju premiešajte, aby sa neprilepila alebo nepripálila, kým nezmäkne a nezozlatne. Ak sa cibuľa začne pripaľovať, pridajte do panvice trochu vody a dobre premiešajte.
  3. Pridajte cukor a ocot, aby ste im dodali sladkú, mierne ostrú chuť čatní. Varte na miernom ohni ďalších 5 minút, občas premiešajte, kým sa zmes nezlepí, cukor sa nerozpustí a ocot sa nezredukuje.
  4. Cibuľa je teraz pripravená na podávanie alebo na použitie v receptoch.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang