Zvládnite prípravu sladkej, lepkavej karamelizovanej cibule. Výborne sa hodí do cestovín, quichov alebo na posypanie hamburgerov.
Ingrediencie
Základný recept:
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 veľké cibule (červené alebo biele) nakrájané na plátky
- štipka soli
Chutné prísady:
- 2 lyžice mäkkého hnedého cukru
- 1-2 lyžice balzamikového octu
Postup
- Vo veľkej hlbokej panvici na miernom ohni rozohrejte olej.
- Pridajte cibuľu s veľkou štipkou soli a pomaly varte 30-40 minút. Občas ju premiešajte, aby sa neprilepila alebo nepripálila, kým nezmäkne a nezozlatne. Ak sa cibuľa začne pripaľovať, pridajte do panvice trochu vody a dobre premiešajte.
- Pridajte cukor a ocot, aby ste im dodali sladkú, mierne ostrú chuť čatní. Varte na miernom ohni ďalších 5 minút, občas premiešajte, kým sa zmes nezlepí, cukor sa nerozpustí a ocot sa nezredukuje.
- Cibuľa je teraz pripravená na podávanie alebo na použitie v receptoch.