Recept na vegánske rolky s klobásou

Magazín

Zabaľte si na piknik alebo prestierajte stôl pri rodinných stretnutiach s týmito chutnými vegánskymi klobásovými závitkami, ktoré sú vyrobené z húb, hnedej ryže miso, horčice a šalvie.

Suroviny

  • 250 g gaštanových húb
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 póry (jemne nakrájané)
  • 2 veľké strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 1 lyžica jemne nasekaných šalviových listov
  • 1 lyžica miso z hnedej ryže
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 30 g gaštanov (veľmi jemne nasekaných)
  • 70 g čerstvej bielej strúhanky
  • 1 hotové lístkové cesto (vegánske)
  • hladká múka na posypanie
  • bezmliečne mlieko

Postup

  1. Huby vložte do kuchynského robota a rozmixujte ich na veľmi jemno.
  2. Do veľkej panvice dajte polovicu olivového oleja, pridajte pór spolu so štipkou soli a jemne smažte 15 minút alebo kým nezmäkne a nezíska zlatohnedú farbu. Pór vyškrabeme z panvice do misky a odložíme ho trochu vychladnúť.
  3. Na panvici rozohrejte zvyšný olej a na miernom ohni 10 minút smažte šampiňóny. Pridajte cesnak, šalviu, miso a horčicu a smažte ďalšiu minútu. Nechajte mierne vychladnúť.
  4. Rúru predhrejte na 200 °C. Hubovú zmes vyklopte do misy s pórom, pridajte gaštany a strúhanku. Dochuťte a potom všetko spolu premiešajte, kým nevznikne mierne tuhá zmes.
  5. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske.
  6. Zmes húb a póru vytvarujte do tvaru klobásy v strede cesta, potom cesto obtočte okolo plnky a spojte vidličkou. Nakrájajte na desať kusov. Položte na plech vyložený papierom na pečenie a každý kúsok potrite mliekom
  7. Pečte 25 minút alebo do zlatohneda.
  8. Pred podávaním necháme trochu vychladnúť a posypeme sezamovými semienkami.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang