Recept na vegánske burrito

Magazín

Táto karfiolová ryžová misa je rovnako dobrá ako tá z Chipotle, chuťovo je úplne odlišná. Vďaka rastlinným prísadám je osviežujúca a chrumkavá.

Suroviny

Na kešu krém:

  • 1 šálka surových kešu orieškov
  • ¾ šálky vody
  • 2 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
  • 2 lyžice konzervovaných jemných zelených čili papričiek
  • ⅓ šálky koriandra
  • 1 strúčik cesnaku
  • ¼ lyžičky morskej soli

Na burrito:

  • 3 kukuričné tortilly (nakrájané na pásiky)
  • karfiolová ryža
  • 2 póry (nakrájané na plátky)
  • 2 papriky (nakrájané plátky)
  • 1 strúčik cesnaku (mletý)
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 1 šálka uvarenej čiernej fazule
  • 2 zrelé mango (nakrájané na kocky)
  • 1 avokádo (nakrájané na kocky)
  • ½ šálky nasekaného koriandra
  • plátky limetky na podávanie
  • extra panenský olivový olej
  • morská soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Pripravte kešu krém. V mixéri zmiešajte kešu oriešky, vodu, limetkovú šťavu, zelené čilli, koriander, cesnak a soľ. Mixujte, kým nevznikne krémová hmota.
  2. Pripravte misky na burrito. Rúru predhrejte na 180 °C a plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Na plech položte pásiky tortilly a premiešajte ich s kvapkou olivového oleja a štipkou soli. Pečte 10 minút alebo kým nie sú chrumkavé. Vyberte z rúry a odložte bokom.
  3. Na stredne veľkej panvici rozohrejte 1 lyžičku olivového oleja na strednom ohni. Orestujte pór a papriku s veľkou štipkou soli a korenia. Duste 7 až 10 minút do mäkka a potom pridajte pretlačený cesnak a oregano. Premiešajte, varte 1 minútu, potom pridajte stlačenú limetku a stiahnite z ohňa.
  4. Zostavte misky burrito z karfiolovej ryže, zmesi papriky, čiernej fazule, manga, avokáda a koriandra.
  5. Pokvapkajte kešu krémom a na vrch položte chrumkavé prúžky tortilly. Podávajte s limetkami a ďalším kešu krémom.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang