Tieto pikantné chrumkavé kúsky nakladanej reďkovky využijete na ozdobenie šalátov, tacos, sendvičov a hamburgerov. Prispejete nimi k slanej a sladkej chrumkavosti, ktorá povýši každodenné jedlá na novú a príjemne prekvapivú úroveň.
Suroviny
- 1 šálka bieleho octu
- 1/2 šálky cukru
- 1 lyžička soli
- 2 bobkové listy
- 2 lyžičky nakladacieho korenia
- 4 malé vetvičky čerstvého kôpru
- 4 zväzky reďkoviek
Postup
- Do odmerky na tekutiny vložte 3 až 4 kocky ľadu. Pridajte toľko studenej vody, aby ste odmerali 2/3 šálky.
- V malom hrnci zmiešajte ocot, cukor, soľ, bobkové listy, korenie na nakladanie a 2 vetvičky kôpru. Priveďte do varu a miešajte asi 1 minútu, alebo kým sa cukor nerozpustí.
- Odstavte hrniec z ohňa a vmiešajte ľadovú vodu a kocky ľadu. Nechajte vychladnúť na vlažnú teplotu.
- Pomocou ostrého noža nakrájajte reďkovky na tenké plátky. Naplňte ich do 2 menších zaváraninových pohárov.
- Kôpor vyberte z nálevu kliešťami. Reďkovky zalejte slaným nálevom a koreninami na nakladanie tak, aby boli úplne pokryté. Do každej nádoby pridajte zvyšnú čerstvú vetvičku kôpru.
- Pred konzumáciou reďkovky uzavrite viečkom a uložte do chladničky aspoň na 12 hodín.
- V chladničke vydržia nakladané reďkovky až 2 týždne.