Nachos sú najlepšou pochúťkou pre rodinné stretnutia. Tieto vegánske nachos určite nadchnú vegetariánov, vegánov aj mäsožravcov vďaka krémovému queso, sofritas, fazuli, salse a guacamole. Dajú sa ľahko prispôsobiť na mnoho spôsobov.
Suroviny
- 1 vrecko pevných tortillových čipsov
- 3 šálky sofritas
- 1 plechovka čiernej fazule (prepláchnutá a scedená)
- 2 šálky vegánske queso
- 2/3 šálky salsy
- 2/3 šálky guacamole
- 1/3 šálky nakladaných jalapeňos
- 1/4 šálky nasekaného čerstvého koriandra
- 1 až 2 limetky (nakrájané na mesiačiky)
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Rozložte tortilly na plech (najlepšie s bočnými stenami). Mali by byť v jednej vrstve, ale mierne sa prekrývať.
- Tortilly predpečte vo vyhriatej rúre 5 minút, aby mierne chrumkali.
- Následne tortilly pokvapkajte asi 1 a 1/2 šálky teplého queso. Navrch nasypte fazuľu a sofritas. Pečte, kým sa nezahrejú, približne 5 minút.
- Pridajte zvyšné prílohy: Okamžite pokvapkajte ďalšou 1/2 šálky queso. Na vrch rovnomerne rozdeľte salsu, guacamole a nakladané jalapeños. Posypte koriandrom (ak používate).
- Ihneď podávajte s kolieskami limetky.