Recept na vegánske hamburgery z čiernej fazule

Hlavné jedláVegánske recepty

Tento recept na vegánske hamburgery z čiernych fazúľ si zamilujete. Ich príprava je rýchla, jednoduchá a navyše sú mimoriadne chutné.

Suroviny

  • olej v spreji na varenie
  • 1 plechovka čiernej fazule
  • ½ zelenej papriky (nakrájanej na kúsky)
  • ½ cibule (nakrájanej na mesiačiky)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • náhrada vajce
  • 1 lyžica čili prášku
  • 1 lyžica rasce
  • 1 lyžička thajskej chilli omáčky alebo pálivej omáčky
  • ½ šálky strúhanky

Postup

  1. Predhrejte gril na vysokú teplotu a ľahko ho potrite olejom v spreji na pečenie.
  2. Prepláchnutú a scedenú čiernu fazuľu roztlačte vidličkou v stredne veľkej miske, kým nie je hustá a kašovitá.
  3. Papriku, cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno v kuchynskom robote. Nasekanú zeleninu vmiešajte do roztlačenej fazule.
  4. V malej miske zmiešame náhradu vajce, chilli prášok, rascu a chilli omáčku. Pridajte k roztlačenej fazuli a premiešajte. Primiešajte strúhanku, kým zmes nie je lepkavá a drží pohromade.
  5. Zmes rozdeľte na štyri placky a položte na gril.
  6. Grilujte na predhriatom grile približne 8 minút z každej strany.
  7. Podávajte horúce v hamburgerovej žemli s obľúbenou zeleninou.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang