Zdravý hamburger, ktorý je navyše vegánsky. Falafelové hamburgery sú skvelé pre každého, kto túži po sýtom jedle s nízkym obsahom kalórií.
Suroviny
- 400 g opláchnutého a odkvapkaného cíceru
- 1 malá červená cibuľa (nahrubo nakrájaná)
- 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
- hrsť petržlenovej vňate
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletého koriandra
- ½ lyžičky pasty harissa alebo chilli v prášku
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 200 g paradajkovej salsy (na podávanie)
- opečený chlieb pitta (na podávanie)
- zelený šalát (na podávanie)
Postup
- Cícer sceďte a osušte ho kuchynskou utierkou.
- Spolu s cibuľou, cesnakom, petržlenovou vňaťou, rascou, koriandrom, pastou harissa, múkou a trochou soli vložte cícer do kuchynského robota.
- Rozmixujte do hladka a potom rukami vytvarujte placky (zmes by mala postačovať na štyri placky).
- Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte slnečnicový olej a hamburgery smažte 3 minúty z každej strany, kým nie sú ľahko zlatisté.
- Podávajte s opečeným chlebom pitta, paradajkovou salsou a zeleným šalátom.