Falafelové hamburgery – recept

Hlavné jedláVegánske recepty

Zdravý hamburger, ktorý je navyše vegánsky. Falafelové hamburgery sú skvelé pre každého, kto túži po sýtom jedle s nízkym obsahom kalórií.

Suroviny

  • 400 g opláchnutého a odkvapkaného cíceru
  • 1 malá červená cibuľa (nahrubo nakrájaná)
  • 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • ½ lyžičky pasty harissa alebo chilli v prášku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 200 g paradajkovej salsy (na podávanie)
  • opečený chlieb pitta (na podávanie)
  • zelený šalát (na podávanie)

Postup

  1. Cícer sceďte a osušte ho kuchynskou utierkou.
  2. Spolu s cibuľou, cesnakom, petržlenovou vňaťou, rascou, koriandrom, pastou harissa, múkou a trochou soli vložte cícer do kuchynského robota.
  3. Rozmixujte do hladka a potom rukami vytvarujte placky (zmes by mala postačovať na štyri placky).
  4. Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte slnečnicový olej a hamburgery smažte 3 minúty z každej strany, kým nie sú ľahko zlatisté.
  5. Podávajte s opečeným chlebom pitta, paradajkovou salsou a zeleným šalátom.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang