Recept na vegánsky oreo koláč

DezertyKoláčikyVegánske recepty

Pripravte tento lahodný vegánsky koláč so sušienkami a krémom pre všetky deti aj dospelých s alergiami alebo intoleranciou alebo pre tých, ktorí dodržiavajú bezmliečnu diétu.

Suroviny

Na koláč

  • 150 ml slnečnicového oleja
  • 200 ml rastlinného mlieka (napr. ovsené mlieko)
  • 1 a ½ lyžičky bieleho vínneho octu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 120 g bezmliečneho jogurtu (kokosový jogurt)
  • 225 g hnedého cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 70 g kakaového prášku
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny

Na polevu

  • 150 g čokoládových sušienok plnených krémom (napr. oreo)
  • 150 g vegánskej nátierky
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 275 g práškového cukru

Postup

  1. Formu na pečenie s rozmermi 20 x 20 cm vymažte olejom a dno a boky vyložte papierom na pečenie.
  2. Rúru predhrejte na 180 ºC.
  3. V miske zmiešajte olej, mlieko, ocot, vanilku a jogurt.
  4. V inej mise zmiešajte cukor, múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a štipku soli.
  5. Mokré prísady prilejte do suchých a miešajte, až kým nevymiešate zmes do hladka. Zmes vyklopte do pripravenej formy a stierkou zarovnajte povrch.
  6. Pečte 35 minút alebo kým špajľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá. Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť vo forme.
  7. Polovicu sušienok odložíme bokom na neskoršie zdobenie. Zvyšok rozdrvte koncom valčeka alebo rozmixujte v kuchynskom robote na drobnú strúhanku.
  8. Nátierku, vanilkový a práškový cukor vyšľahajte elektrickým šľahačom do nadýchanej peny a potom opatrne primiešajte rozdrvené sušienky, kým sa suroviny nespoja.
  9. Koláč položte na podložku. Potrite ho polevou. Zvyšné sušienky rozpoľte a použite na zdobenie.
  10. Nakrájajte na štvorce. Ozdobte krémom a sušienkami.
  11. Vo vzduchotesnej nádobe vydrží štyri dni.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang