Tento jednoduchý recept je ideálnym rastlinným brunchom pre dvoch. Zlatisté rosti s plátkami paradajok, hubami a vegánskou omáčkou Baconnaise si jednoducho zamilujete.
Ingrediencie
- 300 g nastrúhaných zemiakov
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 vetvička tymianu, natrhané listy
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
- 2 šampiňóny portobello, odstránené stonky
- 1 mäsitá paradajka, rozkrojená na polovicu
- 100 g baby špenátu
- strúhaný muškátový oriešok
- 2 lyžice vegánskej majonezy
Postup
- Nastrúhaný zemiak zabaľte do čistej utierky a vyžmýkajte nad drezom, aby ste odstránili čo najviac tekutiny. Preklopte ho do misy a zmiešajte s 1 lyžicou olivového oleja, lístkami tymiánu a trochou soli a korenia. Vytvarujte dve placky.
- Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte 2 lyžice oleja na miernom až strednom ohni a placky smažte 8 – 10 minút z každej strany, kým nie sú zlatisté, chrumkavé a prepečené.
- Medzitým rozohrejte gril. Zvyšný olej vyšľahajte s cesnakom a trochou korenia a potrite ním šampiňóny a polovice paradajok. Grilujte 8 minút, kým nie sú jemne zlatisté a mäkké.
- Uvarené rosti vyberte z panvice a udržujte ich teplé. Do panvice pridajte špenát a postrúhajte muškátový oriešok. Varte 2-3 minúty, kým nezvädne, a potom dochuťte.
- Položte rosti na dva taniere. Na každý dajte trochu špenátu, potom vegánsku slaninu, huby a paradajky a na záver zvyšný špenát.