Recept na cícer, paradajky a špenát na karí

Hlavné jedláOmáčkyVegánske recepty

Superzdravé vegánske karí, ktoré predstavuje dve z vašich piatich denných dávok zeleniny.

Ingrediencie

  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 3 cm kúsok zázvoru, nastrúhaný
  • 6 zrelých paradajok
  • ½ lyžice oleja
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 2 lyžičky mletého koriandra
  • 1 lyžička kurkumy
  • štipka chilli vločiek
  • 1 lyžička kvasnicového extraktu
  • 4 lyžice červenej šošovice
  • 6 lyžíc kokosovej smotany
  • 1 hlávka brokolice rozobratá na malé ružičky
  • 400 g plechovka cíceru (alebo 1 plechovku cíceru)
  • 100 g vrecko (alebo 100 g listov baby špenátu)
  • 1 citrón, rozpolený
  • 1 lyžica opražených sezamových semienok
  • 1 lyžica nasekaných kešu orieškov, zmiešať so sezamovými semienkami

Postup

  1. Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky vložte do kuchynského robota alebo mixéra a rozmixujte na pyré.
  2. Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Pridajte korenie, niekoľko sekúnd opekajte a pridajte pyré a drožďový extrakt.
  3. Varte spolu 2 minúty, potom pridajte šošovicu a kokosový krém.
  4. Varte, kým šošovica nezmäkne, potom pridajte brokolicu a varte 4 minúty.
  5. Vmiešajte cícer a špenát, pretlačte citrón a primiešajte zmes kešu orieškov a sezamových semien.
  6. Ak chcete, podávajte s hnedou ryžou.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang