Superzdravé vegánske karí, ktoré predstavuje dve z vašich piatich denných dávok zeleniny.
Ingrediencie
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 3 cm kúsok zázvoru, nastrúhaný
- 6 zrelých paradajok
- ½ lyžice oleja
- 1 lyžička mletej rasce
- 2 lyžičky mletého koriandra
- 1 lyžička kurkumy
- štipka chilli vločiek
- 1 lyžička kvasnicového extraktu
- 4 lyžice červenej šošovice
- 6 lyžíc kokosovej smotany
- 1 hlávka brokolice rozobratá na malé ružičky
- 400 g plechovka cíceru (alebo 1 plechovku cíceru)
- 100 g vrecko (alebo 100 g listov baby špenátu)
- 1 citrón, rozpolený
- 1 lyžica opražených sezamových semienok
- 1 lyžica nasekaných kešu orieškov, zmiešať so sezamovými semienkami
Postup
- Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky vložte do kuchynského robota alebo mixéra a rozmixujte na pyré.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Pridajte korenie, niekoľko sekúnd opekajte a pridajte pyré a drožďový extrakt.
- Varte spolu 2 minúty, potom pridajte šošovicu a kokosový krém.
- Varte, kým šošovica nezmäkne, potom pridajte brokolicu a varte 4 minúty.
- Vmiešajte cícer a špenát, pretlačte citrón a primiešajte zmes kešu orieškov a sezamových semien.
- Ak chcete, podávajte s hnedou ryžou.