Recept na kokosové karí zo sladkých zemiakov

Hlavné jedláMagazín

Pripravte si zeleninu a nechajte hrniec pomaly pracovať s naším sýtym sladkým batátovým karí.

Ingrediencie

  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 veľké cibule, rozpolené a nakrájané na plátky
  • 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • kúsok zázvoru veľkosti palca, ošúpaný
  • 1 lyžička papriky
  • ½ lyžičky kajenského korenia
  • 2 červené chilli papričky zbavené jadierok a nakrájané na plátky
  • 2 červené papriky, zbavené jadierok a nakrájané na plátky
  • 250 g červenej kapusty, nakrájanej na kocky
  • 1 kg sladkých zemiakov, olúpaných a nakrájaných na kúsky
  • 300 g paradajkového pretlaku
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 2 lyžice arašidového masla

Na podávanie:

  • malý zväzok čerstvého koriandra, nasekaný
  • uvarený kuskus (alebo bezlepková alternatíva)

Postup

  1. Na veľkej panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a pridajte cibuľu. Jemne smažte 10 minút, kým nezmäkne, potom pridajte cesnak a nastrúhajte zázvor priamo do panvice. Vmiešajte papriku a kajenské korenie a varte ďalšiu minútu, potom preložte do hrnca.
  2. Vráťte panvicu na oheň a pridajte ďalšiu 1 lyžicu oleja spolu s chilli, červenou paprikou a nakrájanou kapustou. Varte 4-5 minút a potom preložte do hrnca.
  3. Na zvyšnom oleji orestujte sladké zemiaky, možno to budete musieť urobiť v 2 alebo 3 dávkach v závislosti od veľkosti vašej panvice. Sladké zemiaky varte približne 5 minút alebo len dovtedy, kým nezačnú na okrajoch chytať farbu, a potom ich tiež vložte do hrnca.
  4. Sladké zemiaky zalejte pretlakom a kokosovým mliekom, premiešajte, aby sa všetko zmiešalo, prikryte hrniec pokrievkou a varte 20 minút alebo kým sladké zemiaky nezmäknú.
  5. Do karí vmiešame arašidové maslo, dobre osolíme a okoreníme a podávame s kuskusom a nasekaným koriandrom rozsypaným na povrchu.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang