Toto chutné vegetariánske chilli je skvelé na neformálnu zábavu – stačí všetko rozložiť a nechať ľudí, aby si pridali vlastné prílohy.
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
- 2 veľké cibule nakrájané nadrobno
- 3 lyžice sladkej papriky alebo jemného chilli v prášku
- 3 lyžice mletej rasce
- 3 lyžice jablčného octu
- 2 lyžice hnedého cukru
- 2 x 400g plechovky nakrájaných paradajok
- 2 x 400g plechovky čiernej fazule, prepláchnuté a scedené
- niekoľko alebo jedna z nasledujúcich príloh na podávanie: rozdrobený vegánsky syr, nasekaná jarná cibuľka, plátky reďkoviek, kúsky avokáda, vegánsky biely jogurt
Postup
- Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej a 5 minút na ňom smažte cesnak a cibuľu, kým takmer nezmäknú. Pridajte papriku a rascu, niekoľko minút povarte, potom pridajte ocot, cukor, paradajky a trochu korenia. Varte 10 minút.
- Pridajte fazuľu a varte ďalších 10 minút. Podávajte s ryžou a prílohami podľa vlastného výberu v malých miskách.