Recept na cícerové karí

Hlavné jedláMagazínPrílohy

Tento jednoduchý recept na cícerové karí je vegánsky a obsahuje tri z piatich denných dávok zeleniny. Dobre sa hodí ako hlavný chod alebo jednoduchá príloha.

Ingrediencie

Na pastu:

  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa nakrájaná na kocky
  • 1 lyžička čerstvého alebo sušeného chilli, podľa chuti
  • 9 strúčikov cesnaku (približne 1 malá hlavička cesnaku)
  • kúsok zázvoru veľkosti palca, olúpaný
  • 1 lyžica mletého koriandra
  • 2 lyžice mletej rasce
  • 1 lyžica garam masaly
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku

Na karí:

  • 2 x 400 g plechovky cíceru, scedené
  • 400 g plechovky nakrájaných paradajok
  • 100 g kokosovej smotany
  • ½ malého balíčka koriandra, nasekaného, plus ďalšie na ozdobu
  • 100 g špenátu

Na podávanie:

  • varená ryža alebo dahl

Postup

  1. Na prípravu pasty zohrejte na panvici trochu z 2 lyžic oleja, pridajte 1 cibuľu nakrájanú na kocky a 1 lyžičku čerstvého alebo sušeného chilli a varte, kým nezmäkne, približne 8 minút.
  2. V kuchynskom robote zmiešajte 9 strúčikov cesnaku, kúsok ošúpaného zázvoru veľkosti palca a zvyšný olej, potom pridajte 1 lyžicu mletého koriandra, 2 lyžice mletej rasce, 1 lyžica garam masaly, 2 lyžice paradajkového pretlaku, ½ lyžičky soli a osmaženú cibuľu. Rozmixujte na hladkú pastu – v prípade potreby pridajte trochu vody alebo viac oleja.
  3. Pastu varte v stredne veľkom hrnci 2 minúty na stredne silnom ohni, občas premiešajte, aby sa neprilepila.
  4. Pridajte dve 400 g plechovky scedeného cíceru a 400g plechovku nakrájaných paradajok a varte 5 minút.
  5. Pridajte 100 g kokosovej smotany s trochou vody, varte ďalších 5 minút, potom pridajte ½ malého balíčka nasekaného koriandra a 100 g špenátu a varte, kým nezvädne.
  6. Ozdobte ďalším koriandrom a podávajte s ryžou alebo dhalom (alebo s oboma).

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang